Nyttiga tillbehör till poolen?

Att skaffa sig en pool är ju starten på ett helt nytt sätt att tillbringa varma, soliga dagar. Poolen är ju en sak i sig men det behövs ju lite saker runt om kring för att poollivet skall bli ännu lite roligare. Vinterplåtar låter, förvisso, inte speciellt roligt men är nödvändigt om man vill hålla poolen någorlunda fri från löv, skräp, grodor, möss och kopparormar. En och annan slinker ändå mellan hålen. Vinterplåtarna säkerställer ju dessutom att inte någon människa eller något djur faller i poolen och skadar sig eller i värsta fall drunknar.

En poolrobot är en mycket trevlig ”kamrat”! De flesta poolrobotarna har en teknik att förflytta sig, typ som en bandvagn och har en filterpåse som samlar upp skräp. En poolrobot använder man när man har ”grovsanerat” poolen från löv och annat som hamnat i poolen under vintern. Under säsong rekommenderar vi att man alltid slänger i poolroboten efter det att dagens poolbadande är avslutat. En hyfsat bra poolrobot kostar mellan 7 000 och 10 000 kronor.

När man köper sin pool brukar ”snälla pooltillverkare” skicka med ett så kallat startpaket som består av en poolhåv, ett jättelångt skaft samt lite poolkemikalier. Poolkemikalier kan vara algmedel, flockningsmedel, klor med mera.

Cyklopögon, simfötter, snorklar och inte minst en luftmadrass kan vara kul saker för ungarna att leka med…